Om mig

Jag heter Mikael Jensen och är beteendeforskare. De områden jag kan mest om är mänsklig kognition, mänsklig kommunikation, personlighetspsykologi och lärandeforskning. Jag är generellt väl bevandrad inom vetenskaper som filosofi, psykologi, pedagogik, sociologi, antropologi, humanekologi och företagsekonomi.

Jag har omväxlande eller samtidigt varit anställd vid Högskolan i Borås och Göteborgs universitet. Just nu har jag en anställning vid Högskolan i Borås. Jag är också delägare av två företag.

Mitt intresse för framgångsfaktorer är huvudsakligen grundat i ren nyfikenhet. Samtidigt är det roligt att få veta vad det är som har gjort att jag lyckats bli forskare, att jag har blivit författare och att jag klarat av att starta och driva företag. Jag tycker själv att jag har lyckats bra med min hälsa och mitt allmänna välbefinnande och jag har definitivt lyckats med mina utbildningar (som vuxen). Jag tyckte ett tag att jag var bra på relationer men jag är inte lika säker längre. Det finns helt klart en del som får mig att fundera. Till exempel vad jag behöver utveckla för att lyckas bättre inom vissa områden.

Som utbildare tycker jag om att dela med mig av mina kunskaper. Utbildning för mig handlar lika mycket om att få ta del av vad andra har för tankar och erfarenheter. Det är också vad jag vill uppnå med denna sida. Jag vill sprida de kunskaper jag har samlat på mig och jag vill få del av vad andra har för tankar om att lyckas i livet.

Det där med att lyckas är ju väldigt subjektivt. Vissa individer kanske enbart strävar efter välbefinnande och då anser jag att de har lyckats. Andra vill ha framgång i yrkeslivet med en spikrak karriär och hög lön. I någon mening måste ändå framgång, eller att lyckas med något visst, gå att mäta för att man ska kunna se vad som ligger bakom framgången. Det är sådana kopplingar som jag tycker är intressanta. Jag tar de inte på särskilt stort allvar utan ser dem mest som tankteställare. Ta inte allt jag skriver på för stort allvar och se det absolut inte som några sanningar.

Kul att du har tagit dig så här långt. Hoppas du hittar något av intresse och att du delar med dig av dina tankar.